• Om oss

Det här är jag...och djuren

Föddes i april 1980 i Skurup, där jag har växt upp och gått i skola. Hade en ständig önskan om fler djur och det har varit allt från råttor och fiskar till katt och hund. I gymnasiet blev det Hotell- & Restaurangprogrammet (?!) i Ystad. Blev kock och jobbade på olika matställen.

Sommaren 2001 flyttade jag till Sjöbo, och "Annefrid". Just då jobbade jag på en "stor snabbmatskedja" i Malmö och hade inga speciella planer i livet. En del drömmar kanske, men inget som kunde förverkligas - än.

På en gård måste man ha djur tyckte jag och in flyttade katten Sigge. Senare kom Lucy till oss, en blandrastik som hade råkat komma till världen. En svart, lurvig, busig liten valp. Saknaden är stor efter världens bästa hund.

Sen fylldes det på med några får här. "Östen" och fyra tackor som vi fick av grannen.

2005 började jag plugga. En KY-utbildning inom Lantbruk. (AKAVA). Det innebar ca 3 års studier med Husdjur, Växtodling och Ekonomi på schemat och examen som Gårdsmästare!

Det var våren 2009, då jag också startade mitt företag Marias Lamm & Annat. Skaffade 20 Texeltackor med lamm och började jobba ute som djurskötare och med bokföring.

I april körde jag till Blekinge och Tillyhills kennel och hämtade hem min Brownie Bell. En helt ny värld öppnades för mig. Vi gick kurs på kurs och lärde oss(mig) supermycket. Sökandet efter mer kunskap tar aldrig slut och att jobba/träna med hund är det jag brinner för!

2004, 2007 och 2011 har varit några alldeles speciella år för mig då vi också fått 3 goa pojkar som förgyller livet. Aldrig en tråkig dag. Minstingen 2011, och här är vi nu! =) En hel del planer och drömmar har vuxit fram och kanske börjar det dra ihop sig till verklighet! Följ oss här och se!


Har gått SKK:s uppfödarutbildning.
Har gått SASK:s uppfödarutbildning
 


Jag är medlem i:
 

Svenska Australian Shepherdklubben (SASK-kassör)

Australian Shepherd Club of America (ASCA)
Svenska Kennelklubben
Sydöstra Skånes Brukshundklubb (SÖSK BK)

Elitlamm

Svenska Blå Stjärnan

 

 

Att köpa valp hos mig