• Nyheter

Gott nytt år

Zuki & ankorna Zuki & ankorna

Jag vill börja med att tacka alla trevliga och duktiga valpköpare för att ni gör så bra saker med era hundar och visar vad era hundar kan!
Under året så har det kommit en hel del roliga meddelanden med framgångar i stort och smått. För jag måste säga att det är det positiva som överväger.
För att nämna några ...

Dakota Dice som blev årets Rapport-aussie
Georgia Grace blev Rallymästare
Alabama Angel har skrapat ihop titlarna Korad, RLD N, RLD F, AgD1 och AghD1.
Arizona Amber blev uppflyttad till Elit Spår och fick titeln LP2.
Montana Madam kan titulera sig med LP1.
Red Robin har blivit uppflyttad till Lägre Spår.
Huntin Hawk har fått RLD N, liksom
Lil Chickadee.

Det har smugit sig in lite tråkiga nyheter också tyvärr. Det visar sig att Bella har cystor på äggstockarna och kommer att kastreras i början av året. Hon har haft ojämna och utdragna löp senaste tiden och vid ultraljud så konstaterades detta. Väldigt tråkigt och det betyder alltså att jag får göra er besvikna som väntat på den ev. kommande kullen till hösten. Ayla är fortfarande "under utvärdering" ;) och hon gör sitt bästa för att charma de flesta!

I helgen var vi på besök i Hästveda och fick prova att valla ankor. Zuki och Hanna var också där och för Zuki var det första gången på ankor. Ayla har träffat på ankor tidigare men bara som liten valp. Både hundar och mattar tyckte det var jätteroligt och de jobbade lugnt och fint. De hade så fin djurkänsla och det tog inte lång stund innan de flyttade runt flocken. Roligt att se hur de kan ändra vallningssätt beroende på vilka djur det gäller.

Till sist vill jag önska alla ett riktigt gott nytt år med nya mål, utmaningar, upplevelser och framgångar!
 

Kommentera gärna nyheten:

 • Charlotte Dahl • 30 december 2015 23:05:02
  Gott Nytt År till er alla!!
  Här har Merlin varit hos veterinären för sin klo, igen. Gick inte att titta på den när han var vaken, för han är väääldigt stark!! Så lite bedövning, rensning av klon och bandage och sen var han hemma igen. Men stackars liten...... det var ju så synd om han!!! :-)
  Trist med Bella, men tur att det upptäcktes i tid. Hon är ju så himla mysig! Inte illa att ha blivit mamma till 18 valpar under sin aktiva tid. (extra kramis till henne <3 )
  Men annars så har Merlin varit med Christer ute på jakt och utfört ett super arbete med sök efter ett rådjur bla. "Store bror" Sigge (8,5 år Cocker) har också varit ute på jakt igen efter behandling med grönläppad mussla.....(!!!) så har han blivit som ung på nytt!
  Kramisar till er alla

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

 • Charlotte Dahl » Gott nytt år:  ”Gott Nytt År till er alla!! Här har Merlin varit hos veterinären för sin klo, ig..”

 • Camilla Ryttare » Omställning:  ”Vilket sammanträffande !! Min man kom hem från jobbet igår å sa att han varit ho..”

 • Charlotte Dahl » Redan dags...:  ”Hej! Vill berätta att just True Starling, alias Merlin, är i full rulle här hemm..”

 • Elisabeth Knutsmark » Efter mycket väntan...:  ”Lovely!! Hoppas att dagarna framöver kommer att bli bra och mysiga trots kylan. ..”

 • Liz » Königswinter:  ” Vad spännande :). Vilken snygging och trevlig hane ni har valt :) Lycka till me..”

Senaste nyheterna