• Nyheter

Omställning

Lilly, som numera heter Chicka, har flyttat till sin nya familj i Borlänge med matte Katrin som har stor hundkunskap och kommer att prova på lite av varje och se vad som passar. Jag tror att det svåra kommer vara att välja! Det känns som att hon har hamnat precis rätt nu även om det tog lite mer tid.
Det var med sorg i hjärtat som jag såg dem köra iväg. Hon är en stor personlighet i litet format och det är redan en påtaglig skillnad här hemma. Lugnet har lagt sig och jag känner lite hopp om att kunna hinna med lite mer träning för var och en av hundarna nu. För Ayla är det  vardagslydnaden vi jobbar på och så försöker jag introducera fåren lite mer på riktigt. Det gäller att kunna skifta mellan att vara en i gänget och bara vara till att vara den som håller avstånd och styr hela gruppen. Hon är väldigt förtjust i sin matte ;) så att belöna på avstånd är också något vi måste öva på. 
Bella kommer att få jobba lite mer på riktigt när fåren snart kommer in på stall och det finns sysslor som ska skötas. Lite mera lydnad och momentinlärning/ finslipning kör vi mellan varven. 
Miljöträningen i helgen bestod av camping med familj och bekanta. Främmande ljud, människor, koppeltvång, bad i havet, kaniner, trängsel och lite annat nytt gjorde gott för oss alla.

Kommentera gärna nyheten:

  • Camilla Ryttare • 20 januari 2015 21:14:40
    Vilket sammanträffande !! Min man kom hem från jobbet igår å sa att han varit hos en i Borlänge som hade en aussie valp!
    Lite luskade ledde mig hit å tadaaaa. .. visst var det " din" valp

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Charlotte Dahl » Gott nytt år:  ”Gott Nytt År till er alla!! Här har Merlin varit hos veterinären för sin klo, ig..”

  • Camilla Ryttare » Omställning:  ”Vilket sammanträffande !! Min man kom hem från jobbet igår å sa att han varit ho..”

  • Charlotte Dahl » Redan dags...:  ”Hej! Vill berätta att just True Starling, alias Merlin, är i full rulle här hemm..”

  • Elisabeth Knutsmark » Efter mycket väntan...:  ”Lovely!! Hoppas att dagarna framöver kommer att bli bra och mysiga trots kylan. ..”

  • Liz » Königswinter:  ” Vad spännande :). Vilken snygging och trevlig hane ni har valt :) Lycka till me..”

Senaste nyheterna