• Nyheter

Kennelträff

Jag har sovit gott efter den här helgen, det vill jag lova! Mer än nöjd och så glad över att få träffa alla hundar och mattar! (+ ett par bonushundar och extramattar). Totalt 16 aussies och Lucy blev det visst! =)
Uppfarten fylldes med bilar, valpköpare och glada hundar vid nio på lördagen. Vi åt frukost tillsammans och ljudnivån var det inget fel på! Alla gjorde en kort presentation av sig och sin hund och blandat med annat snack så kom vi inte ut i hagen förrän klockan hade sprungit iväg.
De flesta gick en sväng hos fåren och intresset fanns där MER eller mindre hos alla. Det var synd att vi inte hann göra mer. Det hade varit roligt att se hur det utvecklades. Sen var det lite springiga får, så det var ganska svårt. 
Efter lunch körde vi platsliggning - som gick hur fint som helst utom för Bella och mig - måste träna! Sen delade vi upp oss efter behov. Några tränade budföring med och utan skott med hjälp av vår instruktör för dagen - Jenns. Kid visade lite Rallylydnad för oss andra och vi testade en liten bana. Klurigare än det verkar!
Sen fick alla busa av sig lite ute på öppna fältet. Väldigt skoj att se så många aussies på ett och samma ställe. Den där haren kommer nog aldrig visa sig här igen!!
Några av oss lade ut spår i stubben och alla löste dem med bravur. De har bra näsor och bra fokus de här hundarna!
För att förbereda oss för vad som komma skulle så visade Kid hur vi skulle visa upp våra hundar på söndagens utställning. Mycket bra tips och saker att tänka på. Tusen tack!

Söndagens väder och regnmassor på vissa håll gjorde att Boss, Zuki och Indi inte kunde ta sig till Skurup. Jättesynd och trist men vad ska man göra med vatten upp till knäna..
Regnet vräkte stundvis ner men stämningen var god. Med tält och allt uppe var det helt ok ändå. Det gick bra för Merlin och Ayla som båda fick HP och blev BIM och BIR. Och efter ett antal timmar i ihållande regn, när de flesta hade åkt hem för dagen så utsågs Ayla till BIS 3! (Valp) *stolt matte*
Resultat för dagen:

True starling ' Merlin' - HP + BIM
Happy Kite 'Ayla' HP+BIR+BIS 3 Valp
Dakota Dice 'Fargo'  - Good
Arizona Amber 'Rizza'  - Good
Georgia Grace 'Grace' - Good
Colorado Cougar 'Cougar' - Sufficient

(hoppas att kunna lägga ut lite fler bilder också snart)
 

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Charlotte Dahl » Gott nytt år:  ”Gott Nytt År till er alla!! Här har Merlin varit hos veterinären för sin klo, ig..”

  • Camilla Ryttare » Omställning:  ”Vilket sammanträffande !! Min man kom hem från jobbet igår å sa att han varit ho..”

  • Charlotte Dahl » Redan dags...:  ”Hej! Vill berätta att just True Starling, alias Merlin, är i full rulle här hemm..”

  • Elisabeth Knutsmark » Efter mycket väntan...:  ”Lovely!! Hoppas att dagarna framöver kommer att bli bra och mysiga trots kylan. ..”

  • Liz » Königswinter:  ” Vad spännande :). Vilken snygging och trevlig hane ni har valt :) Lycka till me..”

Senaste nyheterna