• Nyheter

Vallning i Kroksbo

I måndags satte jag mig i bilen med packning, Bella och Ayla och vi körde mot Kroksbo. 65 mil senare var vi framme på gården och jag kunde se arenan. En jättefin gård i vackra omgivningar i Västmanland. Jag träffade Roy som var en väderbiten, snäll och kunnig man.
På tisdagen kom några fler deltagare och vi började med frukost och lite prat inför dagen. Väl ute hos tjurarna så samlade vi ihop och delade upp dem i fållor. När det var vår tur så gick jag in med Bella och hon var helt ok med djuren. De flyttade på sig men hon höll sig lite för tätt bakom (som man gör med fåren) och första rundan gick bra men anda och tredje gången fick hon sig ett par sparkar, den sista från ingenstans, och det tog ganska hårt på självförtroendet. Sista rundorna innan lunch ville hon bara gå bakom mig och vi pushade och uppmuntrade men inget funkade. Det var inte alls roligt och jag tänkte att nu har jag förstört min hund.
Efter lunch fick tjurarna gå ute på fältet istället och det gjorde underverk för oss. Bella kunde helt plötsligt höger och vänster och flyttade djuren hur fint som helst. Underbart!! Hon var glad och jag var glad.
På onsdag förmiddag körde vi lite mer på nötterna och då började hon få lite dålig hörel...eller nåt, så självförtroendet var åtminstone tillbaks och jag fick jobba lite mer med att få henne att lyssna. Men vilka framsteg. Nu vill jag nog skaffa några kossor :)
På eftermiddagen efter så mycket nya intryck och sol och vind och rännande så var vi helt slut allihop men vi fick prova på att valla ankorna. Jag trodde att Bella skulle åta upp dem och det gjorde hon nästan också första rundan. Men Roy fick henne att dämpa sig till hanterbar nivå och sen kunde jag gå med henne utan lina.Lite mer jobb på det så tror jag att det skulle gå riktigt bra. Kul att se hur hon reagerade, från tjurar till ankor. Det är, som nån sa, från hangarfartyg till Formel1-bilar.
Innan vi körde hem så fick Ayla komma in till ankorna bara för att se vad det var för något. Vi hade en stor grupp ute och jag trodde hon skulle tycka att det var lite obehagliga eller konstiga men hon gick runt med dem som ingenting! En var nog lite trött eller dålig så den la sig ner, då gick hon runt nos mot näbb och det såg ut som den fick en puss! Jag får kanske skaffa några ankor också ;)

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Charlotte Dahl » Gott nytt år:  ”Gott Nytt År till er alla!! Här har Merlin varit hos veterinären för sin klo, ig..”

  • Camilla Ryttare » Omställning:  ”Vilket sammanträffande !! Min man kom hem från jobbet igår å sa att han varit ho..”

  • Charlotte Dahl » Redan dags...:  ”Hej! Vill berätta att just True Starling, alias Merlin, är i full rulle här hemm..”

  • Elisabeth Knutsmark » Efter mycket väntan...:  ”Lovely!! Hoppas att dagarna framöver kommer att bli bra och mysiga trots kylan. ..”

  • Liz » Königswinter:  ” Vad spännande :). Vilken snygging och trevlig hane ni har valt :) Lycka till me..”

Senaste nyheterna