• Nyheter

Redan dags...

7 veckor
På tisdagen när valparna var 7 veckor precis så fick de gå igenom Mentalbeskrivning Valp - MV. Vad det går ut på finns att läsa på SBK:s hemsida http://www.brukshundklubben.se/hundar/mentalbeskrivning-valp-mv/ men i stora drag är det egenskaperna man vill titta på. Nyfikenhet, ängslan, aggression, samarbete, handlingsförmåga.
Beskrivare var Jessica Alenius, som är otroligt duktig på att läsa hundarna. Kullen är väldigt jämn. Lugna, stabila och med på noterna när aktivitet ges. Stort föremålsintresse men vill helst ha grejorna för sig själv. 
Jag är framförallt nöjd med att de är så pass jämna i kullen. De verkar positiva, trygga, sociala och väldigt kampglada allihop!
Eftersom True Starling hade skadat sin klo och fått den borttagen hos veterinären samma dag så väntade vi ett par dagar med hans beskrivning.
Statistik med spindeldiagram, som är lätta att jämföra, kommer jag förhoppningsvis att kunna lägga ut på varje valp i dagarna.

8 veckor
Igår på 8 veckorsdagen var vi iväg till veterinären för besiktning, ögonlysning, vaccinering och chipning. Ögonlysningen är ju inte längre ett krav enligt RAS men jag ville ha med resultaten på valparna ändå eftersom Seymores släktingar inte är dokumenterade i Avelsdata i lika stor utsträckning. Och så är det ju skönt att veta hur det ser ut. Alla ögon var utan anmärkning och besiktningen var också prickfri förutom ett bekymmer med en av valparna. True Starling hade ett litet blåsljud på vänster sida. Idag har jag varit hos Torkel Falk i Helsingborg och gjort ultraljud som visade att hjärtat var ok. Det är ett fysiologiskt blåsljud som alltså inte är något farligt. Han kommer aldrig att märka av det. Så det var skönt att få det utrett direkt istället för att gå och oroa sig. Han har ju haft lite otur den lille killen...

 

Kommentera gärna nyheten:

 • Charlotte Dahl • 22 maj 2014 08:31:03
  Hej!
  Vill berätta att just True Starling, alias Merlin, är i full rulle här hemma i Löberöd. Nytt smeknamn är "Lilla terroristen"!!! Jätte kul att massakrera div blommor, gräver och vet precis var man ska springa o gömma sig när man gjort något som husse o matte inte gillar.....
  Charmig till tusen och "storebror" Sigge har börjat acceptera "lillebror", men han är lite jobbig. Märks inget av det där blåsljudet eller den tillfälligt avsaknaden av klon.
  Fullt ös, och det är väl så med Aussie har vi förstått!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

 • Charlotte Dahl » Gott nytt år:  ”Gott Nytt År till er alla!! Här har Merlin varit hos veterinären för sin klo, ig..”

 • Camilla Ryttare » Omställning:  ”Vilket sammanträffande !! Min man kom hem från jobbet igår å sa att han varit ho..”

 • Charlotte Dahl » Redan dags...:  ”Hej! Vill berätta att just True Starling, alias Merlin, är i full rulle här hemm..”

 • Elisabeth Knutsmark » Efter mycket väntan...:  ”Lovely!! Hoppas att dagarna framöver kommer att bli bra och mysiga trots kylan. ..”

 • Liz » Königswinter:  ” Vad spännande :). Vilken snygging och trevlig hane ni har valt :) Lycka till me..”

Senaste nyheterna